Bitcoin crasht onder $9.000 op BitMEX’s USDT spotmarkt, maar heeft geen invloed op derivaten

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Cryptobeurs en derivatenhandelsplatform BitMEX zag bitcoin flash crash onder $9.000 op zijn USDT spotmarkt laat op maandag, maar had geen invloed op derivaten, aldus het bedrijf. BitMEX onderzoekt momenteel “ongebruikelijke activiteit” met grote verkooporders op zijn BTC-USDT spotmarkt, meldde de uitwisseling op X. “Dit heeft geen invloed op onze derivatenmarkten, noch op de indexprijs voor onze populaire XBT-derivatencontracten,” voegde het eraan toe. “Iemand dumpte gewoon meer dan 400 BTC gedurende 2 uur in 10-50 BTC-clips op het XBTUSDT-paar op Bitmex met meer dan 30% slippage.

Flash crash Bitmex
Tradingview.com

Ze moeten minstens $4 miljoen hebben verloren,” schreef pseudoniem lid van de cryptogemeenschap “syq”. “Ik vermoed dat ze klaar zijn (voor nu?). Het totale volume tot nu toe is net onder de 1.000 BTC gedurende 3,5 uur met een dieptepunt van $8.900. Nu heeft BitMEX opnames uitgeschakeld,” voegden ze eraan toe.

Als reactie hierop verduidelijkte BitMEX dat het geen opnames voor alle gebruikers had uitgeschakeld, maar alleen voor een paar relevante accounts voor zijn lopende onderzoek. ‘Mogelijk wangedrag’ BitMEX merkte later op dat het “mogelijk wangedrag” van handelaren in zijn BTC-USDT spotmarkt onderzocht, waarbij het incident geen invloed had op zijn derivatenmarkten te midden van meldingen van de flash crash. “Dit incident had geen invloed op onze miljarden dollars aan derivatenmarkten.

Het verplaatste geen marktprijzen en er werden geen liquidaties door veroorzaakt omdat onze indices onafhankelijk zijn en getest zijn,” schreef BitMEX. BitMEX legde uit dat de BTC-verkooporders vanochtend gewoon te groot en te frequent waren voor onafhankelijke market makers en andere handelaren om op te reageren. Zoals gebruikelijk onderzoekt ons compliance team de accounts en transacties die deze prijsbeweging hebben veroorzaakt.”

Deposito’s en opnames worden zoals gewoonlijk verwerkt op het handelsplatform, voegde BitMEX toe.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN