Coinbase

Coinbase review

Voor het verhandelen (kopen én verkopen) van de cryptocurrencies heb je een exchange nodig. In de afgelopen jaren zijn er meerdere exchanges gelanceerd. Uiteindelijk zijn een paar grote exchanges uitgegroeid tot de grote marktleiders. Eén van deze partijen is Coinbase. In deze review bekijken wij de sterke, maar ook de zwakke punten van deze exchange.

Coinbase is van nature een online wallet waarop gebruikers bepaalde cryptocurrencies kunnen kopen. Coinbase biedt de volgende digitale munteenheden aan: Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het is uiteraard geen toeval dat dit alle drie gigantisch grote munten zijn. Het doel van de ontwikkelaars van Coinbase is dat de gebruikers deze 3 munten op een veilige manier kunnen kopen en op kunnen slaan.

In de afgelopen jaren zijn er regelmatig nieuwsberichten naar buiten gekomen waarin stond dat een exchange te maken had met een hack. Coinbase heeft daarom een groot deel van de focus gelegd op de veiligheid van de website. Het is voor de mensen van Coinbase van groot belang dat de website altijd volledig betrouwbaar en veilig is.

Diensten

Een exchange heeft binnen de wereld van de cryptocurrency markt meerdere diensten. Dat geldt derhalve ook voor Coinbase. In feite kunnen we de diensten op splitsen in twee verschillende componenten:

  • Het aankopen van Bitcoin, Ethereum en./of Litecoin;
  • Het (veilig) bewaren van Bitcoin, Ethereum en/of Litecoin.

Omtrent de eerste dienst kunnen we kort maar krachtig zijn; Coinbase heeft dat uitermate goed voor elkaar. De gebruikers van Coinbase kunnen, op een simpele en snelle manier, geld via Ideal overmaken. Vervolgens kunnen de gebruikers dat geld om zetten naar een bepaalde hoeveelheid Bitcoin, Ethereum en/of Litecoin. Voor deze transacties rekent Coinbase een bepaalde fee; daar is het verdienmodel dan ook op gebaseerd.

De tweede dienst ligt ietwat gecompliceerder. De ontwikkelaars van Coinbase willen graag dat hun platform een veilige manier is om de cryptocurrency in te bewaren. We kunnen stellen dat Coinbase een veilig platform is, maar het is niet geheel risicoloos. Net zoals elke site heeft ook Coinbase te maken met het risico op een hack. Hier zijn vele voorzorgsmaatregelen voor getroffen, maar de vraag is of dat genoeg is voor de lange termijn. Het is niet voor niks dat al meerdere exchanges getroffen zijn door een grootschalige hack.

Gebruiksgemak

Coinbase review

Het handelen in cryptocurrency is vooralsnog een redelijk gecompliceerd proces. Om dat proces te vergemakkelijken, heeft Coinbase een uitermate fijne en overzichtelijke website ontwerpen. Dankzij het kleurgebruik, veelvuldig gebruik makend van de kleur blauw, en grote tekstvakken, is de website erg overzichtelijk. Bovendien heeft de website een zeer betrouwbare uitstraling én werkt de website simpelweg gewoon gemakkelijk. Het gebruiksgemak van Coinbase is derhalve ook één van de voordelen van deze exchange.

Doorlooptijd betalingen

Een belangrijk component bij een exchange is de doorlooptijd voor het verwerken van betalingen. Coinbase heeft daarbij de zaakjes goed op orde. Een iDeal overmaking is binnen 24 uur verwerkt. De ervaring leert echter dat dit vaak al binnen 1 uur is. Als je winst uit wil betalen, gaat dat ook zeer snel. Het geld staat binnen 1 werkdag op je rekening!