Litebit

Litebit review

De markt van de cryptocurrencies staat enigszins te boek als een schimmige markt. Alles, maar dan ook écht alles, gaat via het internet. Het is daardoor voor sommige mensen ietwat lastig, omdat er niks tastbaars is. Daarnaast is de berichtgeving over de cryptocurrency markt niet altijd rooskleurig te noemen. Het is meer dan eens voorgekomen dat een exchange gehackt is, waardoor mensen hun geld kwijt geraakt zijn.

Het schimmige karakter van de markt heeft echter ook een positieve zijde. Bedrijven die écht waarde toe willen voegen aan deze markt, vallen al snel in positieve zin op. Dat geldt voor bijvoorbeeld Litebit. In dit artikel laten wij je kennis maken met Litebit en benoemen we de sterke en zwakke punten van deze exchange.

Kopen en verkopen

Het doel van veel spelers binnen de cryptocurrency markt is simpel; geld verdienen. Men kan dat voor elkaar krijgen door de munten op het juiste moment te kopen en op het juiste moment weer te verkopen. Maar, hoe werkt dat kopen en verkopen van munten eigenlijk? Om de digitale munteenheden te kunnen kopen of verkopen heb je een exchange nodig. Litebit is één van de grootste exchanges ter wereld. Bij Litebit kan je, op een gemakkelijke manier, meer dan 50 verschillende digitale munteenheden kopen en verkopen. Overigens is Litebit van oorsprong een Nederlands bedrijf; voor veel Nederlanders is dat een absoluut pluspunt.

Maar, Litebit is meer dan alleen een handelsplatform. Het is namelijk ook mogelijk om je digitale munteenheden in de Litebit-wallet te bewaren. We raden je echter wel aan om hier voorzichtig mee om te gaan! Indien Litebit ooit gehackt wordt, kan jij namelijk al je geld kwijt raken. Het is derhalve verstandiger om je digitale munteenheden op een hardware wallet te bewaren.

Betaalmethodes

Je kunt Litebit met ideal kopen, een van de redenen van de populariteit van deze altcoin. Daarnaast kun je via een overschrijving of via credits betalen. Het voordeel van litebit credits is dat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Bij gebruik van iDeal is dat wel het geval en betaal je ongeveer een euro aan fees.

Gebruiksgemak

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies wordt door beginnende spelers als een lastig proces ervaren. Het is ook een feit dat dit niet altijd even simpel is. Litebit is derhalve uitermate geschikt voor beginnende investeerders. De website kenmerkt zich door een fijne lay-out en door een hoge mate van gebruiksgemak. De website spreekt voor zich en alles werkt zeer feilloos. Wat betreft gebruiksgemak scoort Litebit daardoor pluspunten ten opzichte van andere exchanges.

Fees

Litebit is een bedrijf en elk bedrijf heeft uiteindelijk één doel; winst maken. Litebit vraagt voor elke transactie een bepaalde fee. De ervaring leert dat deze fee bij Litebit hoger is dan bij andere exchanges. Voor investeerders die met écht grote sommen geld spelen, is Litebit daarom niet altijd de beste keuze. Het totaalbedrag aan fees kan hoog oplopen, terwijl dit bij een andere exchange goedkoper kan. Kijk dus altijd goed naar de fee, voordat je een transactie uit voert.

Over het algemeen is Litebit een zeer fijne, snelle en overzichtelijke exchange. Een minpunt zijn de hoge(re) fees, maar het gebruiksgemak is voor veel beginnende investeerders wel uitermate fijn. Indien je een beginnende investeerder bent, is Litebit één van de beste keuzes. Een bijkomend voordeel is dat Litebit een zeer groot aanbod van verschillende digitale munteenheden heeft.