Aandelen Coinbase kelderen na aankondiging van miljardenlening

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Het Amerikaanse beursplatform Coinbase zag gisteren een daling in de handel van aandelen, nadat het aankondigde een lening van $1 miljard aan te gaan via converteerbare obligaties. Deze stap is bedoeld om bestaande schulden af te lossen en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Coinbase profiteert van Bitcoin-boom

De explosieve groei van Bitcoin heeft Coinbase in staat gesteld om deze kapitaalinjectie te overwegen. Het platform, dat aanzienlijk profiteert van de stijgende populariteit van Bitcoin, ziet dit als een strategisch moment om financiële ondersteuning te verkrijgen voor toekomstige activiteiten.

Schulden en rente

Coinbase is van plan de lening te gebruiken om bestaande schulden af te betalen die in 2026, 2028 en 2031 vervallen. Deze leningen hebben rentetarieven van respectievelijk 0,50%, 3,375% en 3,625%. Het bedrijf moet het geleende bedrag terugbetalen tegen 1 april 2030.

Impact op de markt

Na de aankondiging daalde het aandeel van Coinbase met 2,20% in de handel nabeurs, maar stabiliseerde zich later rond een daling van 1,03%. Hoewel dit een negatieve reactie lijkt, staat het aandeel nog steeds aanzienlijk hoger dan een jaar geleden, met een stijging van 332,89% in het afgelopen jaar.

Bitcoin-bedrijven als investering

Het succes van Bitcoin-bedrijven, zoals Coinbase en MicroStrategy, wijst op hun potentieel als lucratieve investeringen, soms zelfs krachtiger dan het bezit van de digitale munt zelf. Echter, dit brengt ook extra risico’s met zich mee, aangezien het succes niet alleen afhangt van de Bitcoin-koers, maar ook van het bedrijfsbeleid.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN