Handelen in crypto op een exchange

Handelen exchange crypto

De markt van de cryptocurrencies kan op steeds meer interesse rekenen. In de afgelopen jaren is er steeds meer interesse voor deze innovatie gekomen. Deze interesse is ook bij de media al opgevallen; steeds meer mediakanalen brengen op dagelijkse basis nieuwsartikelen uit over de markt, over Bitcoin en over verschillende Altcoins. Daarnaast zijn er ook steeds meer beginnende investeerders die hun slag willen slaan.

Jij hebt het vast ook wel eens van een vriend of via-via gehoord. Een persoon heeft érg veel winst gemaakt met het handelen in cryptocurrencies. Op basis van dat verhaal wil jij dat uiteraard ook voor elkaar krijgen. Maar, hoe werkt het precies allemaal? Waar kan je digitale munteenheden verhandelen en hoe doe je dat? Op onder andere die vragen geven wij antwoord in dit artikel.

Kopen en verkopen

Je kan eigenlijk maar op één manier écht heel veel winst maken; buy the dip, sell high. Dit betekent min of meer; koop de munten op de laagste koers in en verkoop de munten vervolgens weer op de hoogste koers. Dat klinkt erg simpel, maar dat is het (helaas) niet. Het is behoorlijk lastig om dit in te kunnen schatten, omdat zeer veel variabelen van invloed zijn op deze volatiele markt.

Het kopen en verkopen van de digitale munteenheden kan je bij een zogeheten exchange doen. Voorbeelden van grote en betrouwbare exchanges zijn Anycoin Direct, Coinbase en Litebit. Al deze exchanges bieden een bepaald aantal digitale munteenheden aan. Coinbase beperkt zich hierbij tot 3 grote munten, maar bij Litebit kan je uit meer dan 50 verschillende digitale munteenheden kiezen.

Voordat je overgaat tot het kopen, is het belangrijk om je goed in te lezen. Raadpleeg het internet, bekijk de whitepaper van de coin en verdiep je in het product/de dienst die ze aan willen bieden. Het is aan te raden om alleen te investeren in coins waar jij een connectie mee voelt.

Koers

Als je eenmaal besloten hebt welke munt je wilt gaan kopen, kan je via iDeal geld overmaken naar één van de exchanges. Vervolgens kan je dat geld tegen de huidige koers van de desbetreffende munt omwisselen. Zodra jij de munten in je bezit hebt, gaat het spannendste moment van start. Gaat de koers van de munt omhoog, blijft deze stabiel of gaat deze helaas omlaag? Het is een feit dat de markt van cryptocurrencies erg volatiel is. Hou er dus rekening mee dat je ook al je geld kwijt kan raken in een korte tijd.

Als je na verloop van tijd een bepaalde winst heb verkregen, kan je via de exchanges je munten verkopen. Je krijgt dan een bepaald bedrag terug in een bepaalde koers, bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, dollars of euro’s. Vervolgens kan je met dat geld weer andere munten kopen óf het geld overmaken naar je rekening.

Het is aan te raden om een account aan te maken op een exchange en vervolgens simpelweg aan de slag te gaan. De exchanges hebben zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke platformen gebouwd. Dankzij die platformen is het behoorlijk eenvoudig geworden om te handelen in cryptocurrencies.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN