Cryptowereld geschokt door FTX-crisis: Bitcoin, Solana en ETH ondergewaardeerd in claim proces

Het jaar 2022 bracht een zware klap voor de cryptowereld met de LUNA-debacle en FTX-incidenten, die de markt in een bearish trend duwden. Terwijl voormalig CEO Sam Bankman Fried in hechtenis blijft, zoekt het bedrijf naar manieren om zijn crediteuren terug te betalen. De onlangs geopende claims-screen op de FTX-beurs heeft voor verbijstering gezorgd.

Aandacht voor Bitcoin, Solana en ETH prijzen In een kritieke zet van de FTX-beurs werd een claim proces gestart om de schulden van crediteuren af te handelen. Wat nog crucialer was, waren de waarden die werden vastgesteld voor cryptocurrencies.

De afgelopen maanden leidde dit onderwerp tot een groot debat toen FTX probeerde de prijzen op rotsbodem niveaus vast te stellen. Deze stap, die aanzienlijke kritiek van investeerders ontving, leidde uiteindelijk tot stilte en het voortgaande proces. Vandaag zijn de prijzen in het claims-venster van FTX echter frustrerend voor investeerders. Bitcoin, momenteel geprijsd boven de $60.000, werd door FTX vermeld op $16.900, terwijl ETH op $1.258 werd gezet – ondanks dat de prijs gestegen is tot $3.500 – en Binance Coin (BNB) op $286. Misschien wel het opvallendst was dat Solana (SOL) werd vastgesteld op $16.

De prijs van Solana is bekend om te zijn gedaald tot deze niveaus na de FTX-incidenten en is sindsdien opmerkelijk hersteld, tot ongeveer $130 gedurende 2023. De reactie op de recente zet van FTX is al onderwerp van grote speculatie.

Huidige Bitcoin situatie

Tijdens deze gebeurtenissen is de prijs van Bitcoin op het moment van schrijven boven de $62.000. De prijs, die onlangs $64.000 bereikte, lijkt zich te consolideren in dit gebied. Deze fase lijkt voordelig te zijn voor altcoins, en meer specifiek, meme coins.

Hoewel de marktkapitalisatie van Bitcoin niet is afgenomen en nog steeds meer dan $1,2 biljoen bedraagt, heeft een daling van 32% in het handelsvolume het teruggebracht tot $31 miljard, wat duidt op een verschuiving in de interesse van investeerders van BTC naar altcoins.

Het zou niet onjuist zijn om te zeggen dat de uitstroom van BTC vandaag naar meme coins gaat. Sinds gisteren en vandaag zijn er ongelooflijke stijgingen geweest in de prijzen van PEPE, FLOKI, SHIB en DOGE.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN