Hoe de STP-Functie van Binance de Ervaring van Gebruikers in het Handelen Verbeterd

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

De cryptocurrency exchange Binance heeft aangekondigd dat op 26 oktober 2023 de zelftransactiepreventie (STP) functionaliteit volledig beschikbaar zal zijn voor alle spot- en marginhandelgebruikers.

Na deze implementatie wordt de “verlopende maker” STP-modus standaard voor alle handelsparen en orders op zowel de spot- als de margin handelsplatforms van Binance. Gebruikers kunnen vervolgens via de officiële Binance website, de Binance App en de Binance Desktop App controleren welke orders zijn verlopen als gevolg van de STP-functionaliteit.

De STP-functionaliteit werd voor het eerst geïntroduceerd in januari 2023 en is ontworpen om de uitvoering van een order te blokkeren als dit tot zelfhandel zou leiden. Deze functie richt zich vooral op handelaren die specifieke programma’s opzetten om transacties automatisch uit te voeren via de API van een exchange.

Zelfhandel kan optreden wanneer een API-gebruiker of een groep gerelateerde gebruikers bewust of onbewust met zichzelf handelt. De STP helpt API-handelaren bij het voorkomen van onnodige kosten die met dergelijke transacties gepaard gaan. Zonder deze functionaliteit kan onbedoelde zelfhandel plaatsvinden, vooral in een competitieve markt waar orders van verschillende handelseenheden van dezelfde firma met elkaar in conflict komen.

Belangrijk om te benadrukken is dat, hoewel de STP-functie onbedoelde zelfhandel transacties aanpakt, opzettelijke zelfhandel op het platform verboden is. Binance monitort actief de marktactiviteit en onderneemt actie tegen opzettelijke zelfhandel en andere vormen van marktmanipulatie.

Het effect van deze nieuwe functionaliteit wordt nauwlettend gevolgd, aangezien deze van invloed kan zijn op het algehele handelslandschap op het Binance-platform. Het stelt gebruikers in staat om zelfhandeltransacties te voorkomen, wat kan resulteren in aanzienlijke kostenbesparingen voor handelaren.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN