Binance scam

Binance-gebruikers in Hong Kong verliezen meer dan $450.000 door phishingzwendel

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Binance komt om verschillende redenen in het nieuws, waaronder een afname van de handelsvolumes, het schrappen van meerdere cryptocurrencies en beveiligingsinbreuken. Binance staat voor een dubbelzijdig zwaard van uitdagingen die het leiderschap van het bedrijf hebben geschud.

Eerst waren er de conflicten met regelgevende instanties en het ministerie van Justitie, en nu zijn er voortdurende pogingen tot hacking, wat angstaanjagende gedachten oproept over de toekomst van Binance. Dit heeft ook invloed op de inheemse token BNB, die de afgelopen zeven dagen een daling van -2,98% heeft gezien en momenteel wordt verhandeld tegen $208,76.

$450.000 verdwenen van Binance-accounts

Onlangs zijn Binance-gebruikers in Hong Kong slachtoffer geworden van meerdere phishingaanvallen, waarbij ze meer dan $450.000 hebben verloren. De politie van Hong Kong heeft gewaarschuwd voor deze phishingzwendel en gebruikers opgeroepen om voorzichtig te zijn. De zwendel hield in dat oplichters zich voordeden als Binance en tekstberichten naar gebruikers stuurden waarin ze beweerden dat ze op een link moesten klikken om hun identiteit te verifiëren. Zodra gebruikers op de link klikten en hun gegevens invoerden, konden de hackers toegang krijgen tot hun Binance-accounts en al hun activa in hun portefeuilles stelen.

De stof is nog niet neergedaald; het phishing-schema heeft de afgelopen twee weken 11 Binance-klanten in Hong Kong getroffen, met gecombineerde verliezen van meer dan $450.000 tot gevolg. De politie van Hong Kong heeft gebruikers aangemoedigd verdachte berichten te melden op de “fraudepreventie”-sectie van hun officiële website. Ze hebben ook een lijst verstrekt van geverifieerde platforms voor de handel in virtuele activa en benadrukken het belang van het gebruik van gelicentieerde cryptobeurzen voor betere bescherming.

Handelen op gelicentieerde beurzen!

Opmerkelijk is dat er slechts twee cryptocurrency-uitwisselingen, HashKey en OSL, volledig zijn gelicentieerd voor retailbeleggingsdoeleinden in Hong Kong. De regio wordt geconfronteerd met een toename van oplichting en frauduleuze activiteiten, waaronder het recente schandaal rond de JPEX-crypto-uitwisseling, dat leidde tot aanzienlijke verliezen voor investeerders. In reactie hierop heeft de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) plannen om een lijst van zowel gelicentieerde als “verdachte” cryptoplatforms te publiceren om potentiële fraude te bestrijden en investeerders te beschermen.

Binance’s liquiditeitspools – de hoop om vol te houden?

In ander nieuws zal Binance bepaalde liquiditeitspools stopzetten, waaronder XRP/BUSD, FTM/BUSD, MANA/BUSD en OP/BUSD, als onderdeel van het plan om de ondersteuning voor de BUSD-stablecoin tegen februari 2024 te beëindigen. Gebruikers kunnen na 13 oktober geen liquiditeit meer toevoegen aan deze pools, en bestaande posities worden automatisch op 17 oktober teruggegeven. Het is vermeldenswaard dat Binance regelmatig liquiditeitspools evalueert om handelsomstandigheden te verbeteren en de gebruikerservaring te optimaliseren. Maar deze keer is er sprake van urgentie om vol te houden.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN