Bitpanda staakt diensten in Nederland en verwijst klanten naar Bitvavo

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Crypto-exchange Bitpanda heeft aangekondigd dat het per 1 februari 2024 haar dienstverlening aan Nederlandse gebruikers zal beëindigen. Deze strategische terugtrekking, die niet gepaard gaat met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), wijst op een belangrijke koerswijziging in de bedrijfsvoering van Bitpanda. Met meer dan 4 miljoen gebruikers heeft het bedrijf ervoor gekozen om de Nederlandse markt te verlaten, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van het ontbreken van een vereiste licentie.

In een officiële mededeling aan hun klanten benadrukte Bitpanda hun toewijding aan het naleven van de nieuwste regelgeving, zoals vastgesteld door lokale toezichthouders. Bitpanda raadt Nederlandse klanten aan om voor 1 februari 2024 over te stappen naar Bitvavo, een andere prominente crypto-exchange.

“Bitpanda is toegewijd aan haar missie om samen te werken en te voldoen aan het nieuwste regelgevingslandschap zoals gedicteerd door lokale toezichthouders, daarom hebben we besloten om Nederlandse inwoners te offboarden van ons Brokerplatform,” aldus het bericht van Bitpanda aan gebruikers.

Voor bestaande Bitpanda-gebruikers zijn er belangrijke data om in gedachten te houden. Tot 31 januari 2024 kunnen klanten nog handelen op het platform. Vanaf 1 februari is handelen niet langer mogelijk, maar kunnen gebruikers nog wel inloggen, accountinformatie beheren en activa en fondsen opnemen of overdragen. De ultieme deadline voor het opnemen of overzetten van middelen is 26 februari 2024.

De overstap naar Bitvavo vereist een handmatig proces en is niet geautomatiseerd. Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer traditionele route, biedt Bitvavo ook de mogelijkheid om crypto te verkopen en het saldo op een bankrekening te laten uitbetalen.

Deze verandering in de markt is opmerkelijk en benadrukt het belang voor cryptobedrijven om te voldoen aan lokale regelgeving. Bitvavo, als gereguleerde exchange, staat klaar om de Nederlandse gebruikers van Bitpanda een veilige en soepele overgang te bieden. Gebruikers worden aangemoedigd om de overstap tijdig te maken en te profiteren van speciale aanbiedingen die Bitvavo beschikbaar heeft gesteld voor nieuwe klanten uit Nederland.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN