Cryptobeurs Kraken verkrijgt Nederlandse vergunning

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Cryptobeurs Kraken heeft groen licht gekregen van de Nederlandsche Bank om cryptovaluta te verhandelen op de Nederlandse markt. Het bedrijf, dat al actief was in Spanje, Italië en Ierland, breidt hiermee zijn Europese aanwezigheid verder uit.

Volgens Brian Gahan, Managing Director Europe voor Kraken, zal de toevoeging van de Nederlandse registratie de Europese groeistrategie van het bedrijf versnellen. “Nederland heeft een levendige startup- en technologiesector, een sterke financiële dienstverlening en de hoogste fintech-adoptiegraad in ontwikkelde economieën”, aldus Gahan.

De keuze om de Nederlandse markt te betreden is strategisch gezien logisch. Ongeveer twintig procent van de Nederlandse burgers bezit cryptovaluta, wat een aanzienlijk marktpotentieel vertegenwoordigt voor Kraken. Met de Nederlandse vergunning kan het bedrijf nu rechtstreeks aan deze vraag voldoen en zijn diensten aanbieden aan Nederlandse investeerders en handelaren.

Kraken, opgericht in 2011, is een van de oudste en meest gerespecteerde cryptobeurzen ter wereld. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer 10 miljard dollar. Met zijn brede scala aan diensten, waaronder de handel in een verscheidenheid aan cryptovaluta en geavanceerde handelshulpmiddelen, heeft Kraken een solide reputatie opgebouwd binnen de cryptogemeenschap.

De goedkeuring van de Nederlandsche Bank is een belangrijke mijlpaal voor Kraken en markeert een nieuwe fase in zijn expansie in Europa. Het bedrijf zal naar verwachting nauw samenwerken met de Nederlandse toezichthouders om te voldoen aan de lokale regelgeving en de hoogste normen van veiligheid en naleving te handhaven.

De Nederlandse markt voor cryptovaluta groeit gestaag en de goedkeuring van Kraken zal naar verwachting bijdragen aan verdere ontwikkeling en volwassenheid van deze markt. Met zijn bewezen staat van dienst en reputatie als betrouwbare en veilige cryptobeurs, is Kraken goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden in het Nederlandse cryptolandschap.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN