De populariteit van beleggen in cryptocurrencies

De populariteit van beleggen in cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn erg populair. Je ziet dan ook dat er steeds meer exchanges online komen. Maar hoe kan je nu eigenlijk geld verdienen met de handel in bijvoorbeeld de Bitcoin? En waar moet je zoal bij oppassen wanneer je begint met beleggen? In dit artikel gaan we hier verder op in!

Wat zijn cryptocurrencies?

Voordat je gaat beleggen in crypto’s is het belangrijk dat je begrijpt wat ze precies zijn. Cryptocurrencies is een verzamelnaam voor een digitaal type munt. De Bitcoin is hierbij de bekendste en ook de eerste die vrij verhandeld werd. Cryptomunten kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van online transacties.

Je kan ook geld verdienen met cryptocurrencies door ze te verhandelen. De prijs van een cryptomunt komt tot stand door het spel van vraag en aanbod. Wil je weten hoe je precies kunt verdienen met beleggen? Lees dan dit artikel: https://beleggen.info/cryptocurrencies/

Hoe en waar kan je handelen?

De meeste mensen weten dat ze cryptomunten kunnen kopen door middel van een exchange. Bij een partij als Bitvavo kan je door middel van iDEAL geld storten en vervolgens cryptomunten kopen. Wanneer je echter actief wilt speculeren op de waarde van een cryptomunt, dan kan je beter gebruik maken van een ander platform.

Zelf ben ik een grote fan van Plus500. Plus500 is een partij die actieve handel mogelijk maakt. Dit werkt echter net even anders. Bij Plus500 handel je namelijk in CFD’s. Met een CFD kan je speculeren op stijgende en dalende koersen van een cryptomunt. Heb je hier interesse in? Dan kan je de mogelijkheden direct uitproberen door middel van een demo.

Goede resultaten neerzetten

Toch moet je je zeker niet rijk rekenen. Veel beleggers denken te snel dat ze alle wijsheid in pacht hebben. De bitcoin beweegt vooral omhoog, dus ik koop hem nu. De bitcoin beweegt vooral omlaag, dus ik verkoop hem nu. Dit zijn natuurlijk erg beperkte analyses die elke boerenjongen kan bedenken. Wanneer je echt succesvol wilt worden is het belangrijk om een goed plan op te stellen.

Analyseer de grafieken op een dieper niveau en bepaal wat het koersverloop is. Beslis vervolgens op welk niveau je de cryptomunt wilt verkopen en op welk moment je de cryptomunt wilt kopen. Door gebruik te maken van orders kan je er vervolgens voor zorgen dat je op het juiste moment je winst pakt.

Bedenk dat er altijd risico’s verbonden zijn aan alle typen beleggingen. Bij beleggingen in cryptomunten liggen deze risico’s nog hoger dan normaal. Beleg daarom alleen met geld dat je echt kunt missen.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN