ETF beleggen, wat is dat?

ETF beleggen wordt steeds populairder en het is voor beginnende beleggers een interessante optie om in te duiken. Men kan ETF als het ware zien als een soort mand van aandelen of obligaties van een bepaalde index. ETFS zijn instrumenten voor het indexbeleggen.

Waarom indexbeleggen?

Waarom zou je willen beginnen aan indexbeleggen? Wel, indexbeleggen is over de langere termijn minder risicovol dan beleggen via actieve beleggingsfondsen. Dit is ook een goede verklaring voor de huidige populariteit.

Het lijkt nog altijd heel lastig om ook op de lange termijn goed te presteren op de markt. Indexbeleggen is voor veel mensen die beginnen met beleggen, maar ook voor professionele beleggers erg aantrekkelijk. Actieve beleggingsfondsen brengen vaak ook meer kosten in rekening.

Belleggen is ETFS werkt toch net even iets anders als beleggen in aandelen. Wanneer men belegt in aandelen, dan gaat men vooral uit van dergelijke veranderingen op de korte termijn. Zijn de vooruitzichten slecht, dan kan dit enorm veel argwaan opwekken bij beleggers en dit zorgt voor een enorme koersdaling zorgen. Andersom is dit uiteraard hetzelfde geval. Met aandelen gaat men meer uit van veranderingen op de korte termijn, en dat maakt het zo onvoorspelbaar en ook risicovol. Met ETF kijkt men niet zo zeer naar positieve of negatieve invloeden op de korte termijn, maar meer naar de ontwikkeling van een langdurige trend. Hiermee wordt de grootte van het aantal risico’s enorm ingeperkt.

ETFS kopen.

ETFS kunnen bij alle bekende brokers worden gekocht. Het aanbod is vrij groot en daarom is het belangrijk om de juiste broker te kiezen. Hierbij dient men te kijken naar de kostenverhouding en naar het gemak in gebruik en naar de service. Wanneer je een beginnende belegger bent dan wil je uiteraard een platform dat toegankelijk is om in toe te treden. Je wilt ook dat het platform goede service biedt en gebruiksvriendelijk is zodat het voor jou makkelijker is om vermogen op te bouwen.

Hoe verhandelt men ETFS?

Wanneer men ETFS gaat verhandelen, dan zijn er een aantal dingen waar rekening mee zal moeten worden gehouden.

  • Let altijd op wat voor een type order je ingeeft. Algemeen gezien is het verstandiger om limiet orders op te geven in plaats van bestens orders. Zo bepaal je de prijs zelf.
  • Het is handiger om een order te plaatsen wanneer de beurs open is. Op deze wijze kan men goed zien wat de bied- en laatprijzen zijn.
  • Houd ook rekening met de ordergrootte, wanneer je een order wilt ingeven dat in volume het orderboek zal overstijgen dan is het handig om contact met de broker op te nemen. Zij kunnen dan paraat staan om hulp te bieden waarmee de order zo snel mogelijk tegen een aantrekkelijke prijs kan worden verwerkt en uitgevoerd.

Is ETFS kopen handig?

Wel, het is allround een hele goede manier van beleggen. Het is voorspelbaarder dan beleggen in aandelen, en daarmee een stuk veiliger. Ook zijn de kosten gemiddeld 0.3% lager. Het heeft dus aanzienlijk veel voordelen voor zowel beginner als de ervaren belegger

Meer weten?

Wil je meer weten op het gebied van ETF beleggen of ben je na het lezen van dit artikel overtuigd om te gaan starten? Neem dan eens een kijkje op geldreview.nl. Geldreview helpt beginnende beleggers om meer vermogen op te kunnen bouwen en dus om succesvoller te worden in het beleggen. Ook is er allerlei nuttige informatie te vinden waar je mee uit de voeten kunt als er nog iets is waar je vragen over hebt.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN