Drie tips om veilig in cryptomunten te beleggen

Cryptocurrency wordt steeds bekender en daarmee ook populairder. In plaats van het geld op een spaarrekening te zetten, gaan steeds meer mensen over op het beleggen in cryptomunten. Alleen kun je hier pas mee aan de slag als je weet hoe je dit veilig gaat doen. Alleen dan kun je er wat aan gaan verdienen en raak je jouw geld niet kwijt. Onderstaande tips kunnen jou hierbij helpen.

Bij betrouwbare partijen aanschaffen

Als je wilt gaan beleggen in cryptomunten, is het in eerste instantie belangrijk dat je een betrouwbare broker gaat vinden. Dit is de plaats waar je alle cryptocurrency aan kunt schaffen. Er zijn verschillende bekende partijen waar je een aankoop kunt doen en waar je eventueel ook jouw cryptomunten op kunt slaan. Als je bijvoorbeeld hier kijkt, kun je jouw transacties altijd veilig uit gaan voeren en beginnen met beleggen.

Offline opslaan

Echter kun je nog veiliger in cryptomunten beleggen door gebruik te maken van een offline wallet. Normaal gesproken staan alle munten digitaal opgeslagen, maar met een offline wallet, ook wel hardware, genoemd, zorg je ervoor dat jouw munten minder kwetsbaar zijn voor hackers. Criminelen kunnen hierdoor dus vrijwel niet meer bij jouw munten komen. Je hoeft hiervoor ook geen software te installeren. Alleen moet je wel jouw sleutels beter gaan bewaren. Deze worden namelijk niet opgeslagen op het apparaat.

Munten op meerdere plaatsen opslaan

Ook kan het raadzaam zijn om de cryptomunten niet allemaal op dezelfde plaats te bewaren. Hoewel je in een aandeel kunt investeren, kun je de munten uiteindelijk toch beter op gaan splitsen. Als een bepaalde partij failliet gaat of als hackers daarbinnen komen, ben je niet jouw volledige investering kwijt. Zo maak je optimaal gebruik van jouw belegging en kun je veilig gaan sparen.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN