Genesis stopt met het opnemen van geld van klanten te midden van problemen in de cryptowereld

Genesis stopt met het opnemen van geld van klanten te midden van problemen in de cryptowereld

okt 13, 2023 Nieuws by Admin

Genesis heeft aangekondigd dat klanten tijdelijk geen geld kunnen opnemen, wat voor veel onzekerheid in de wereld van digitale valuta zorgt.

Waarom Genesis tijdelijk geen geld opneemt

Dit nieuws komt nadat Genesis een rechtszaak heeft afgerond waarin ze $175 miljoen hebben moeten betalen aan de nu failliete FTX, een cryptobeurs. Dit nieuws is voor het eerst gedeeld door @WatcherGuru op social media, en volgt op de aankondiging in september dat Genesis hun cryptohandel zou stopzetten. Na deze aankondiging heeft Genesis inderdaad gestopt met het aanbieden van digitale activa, als onderdeel van een overeenkomst met Digital Currency Group (DCG) om betalingen te doen en het faillissement af te wikkelen.

Genesis had eerder besloten te stoppen met het aanbieden van digitale activa voor handel via GGC International, Ltd. (GGCI), en benadrukte dat dit een vrijwillige beslissing was die om zakelijke redenen werd genomen. Dit betekende dat ze gestopt zijn met het aanbieden van handelsdiensten bij al hun zakelijke activiteiten.

Deze stopzetting volgde op het eerdere faillissementsverzoek van Genesis, dat werd ingediend nadat Gemini Exchange had geweigerd klanten geld op te laten nemen. Dit geschil leidde tot een rechtszaak en uiteindelijk tot de schikking met FTX, waardoor de uitdagingen waarmee Genesis en de bredere cryptowereld te maken hebben, aan het licht kwamen.

Genesis’s verrassende beslissing om geldopnames tijdelijk te stoppen, vooral na hun moeizame reis door faillissementsprocedures en de stopzetting van cryptohandel, benadrukt de complexe en onstabiele aard van de cryptowereld.

Conclusie

Het verhaal van Genesis, van het stopzetten van diensten, het faillissement en nu het tijdelijk stopzetten van geldopnames, werpt niet alleen een licht op hun eigen situatie, maar ook op de uitdagingen waar digitale valutabedrijven momenteel mee te maken hebben.

Het benadrukt ook het contrast tussen de gedecentraliseerde belofte van cryptocurrencies en de problemen die naar voren komen bij bedrijven zoals Genesis en FTX. Dit onderstreept het belang van discussies over regelgeving, transparantie en risicobeheer, niet alleen als vaste beleidsmaatregelen, maar als flexibele strategieën om onvoorziene omstandigheden aan te kunnen en de betrouwbaarheid van digitale activa te waarborgen in een steeds veranderende financiële wereld.