FTX Liquidateurs Staken Enorme Bedragen in Ethereum en Solana Tokens

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

FTX-liquidators hebben tijdens het afgelopen weekend een aanzienlijk bedrag in Ethereum (ETH) en Solana (SOL) tokens ingezet, volgens gegevens van de blockchain. Ze hebben ongeveer $30 miljoen aan Ethereum ingezet, wat overeenkomt met meer dan 24.000 ETH, op 14 oktober.

Een bekend blockchain-analysebedrijf genaamd 0xScope heeft bevestigd dat deze liquidators bezig zijn met het inzetten van hun activa. Ze hebben 4416 ETH ter waarde van ongeveer $6,85 miljoen ingezet via Figment, een stakingsdienst voor instellingen.

Inzetten is een proces waarbij je crypto-activa vastzet om een blockchain-netwerk te ondersteunen en in ruil daarvoor beloningen te ontvangen. Figment meldt dat hun gemiddelde beloningspercentage voor staking (SRR) gedurende het derde kwartaal 4,5% was, terwijl de Ethereum-website een jaarlijks rendement van 3,4% vermeldt.

Daarnaast hebben de liquidators van het failliete bedrijf ook 5,5 miljoen Solana-tokens ingezet, ter waarde van ongeveer $121 miljoen, via Figment.

Het is interessant op te merken dat FTX een belangrijke investeerder was in het Solana-blockchain, met documenten die laten zien dat ze meer dan $1 miljard aan SOL-tokens hadden. De beurs had ook aanzienlijke hoeveelheden andere digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum.

In september verzocht FTX de rechtbank om goedkeuring om wekelijks tot $100 miljoen aan digitale activa te kunnen liquideren, met de optie om dat tijdelijk te verhogen tot $200 miljoen.

Deze ontwikkelingen gebeuren te midden van het strafproces van de oprichter van de inmiddels verdwenen beurs, Sam Bankman-Fried, in een rechtbank in New York. Het proces heeft onthuld dat SBF vermoedelijk betrokken was bij het verkeerd omgaan met de fondsen van FTX-klanten, en dat belangrijke personen, waaronder Gary Wang (medeoprichter van FTX) en Caroline Ellison (voormalig CEO van Alameda), getuigden dat Alameda bij de inmiddels verdwenen beurs speciale privileges had genoten en dat SBF mogelijk systemen had opgezet die frauduleuze activiteiten mogelijk maakten.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN