bitcoin

Is het mogelijk om bitcoin met eurobiljetten te kopen?

Is het mogelijk om bitcoin met eurobiljetten te kopen?

De markt van de digitale munteenheden wordt steeds groter. Dit gaat hand in hand met een stijgende interesse en mogelijkheden in het ontwerpen en bedenken van nieuwe ontwikkelingen. Dergelijke ontwikkelingen schoppen het niet altijd tot het grote publiek. Helaas sneuvelen vele ontwikkelingen al in een vroegtijdig stadium, onder andere doordat de markt in de tussentijd reeds veranderd is.

Toch zijn er ook interessante ontwikkelingen die wél het levenslicht gezien hebben. Een voorbeeld daarvan zijn de ATM machines waarmee je bitcoins kunt kopen. Het antwoord op de vraag van dit artikel is dan ook redelijk kort: Ja, dat is mogelijk. In Nederland staan namelijk meerdere machines waar je eurobiljetten in kunt stoppen.

Vervolgens kan je de bijbehorende hoeveelheid bitcoins overschrijven op een bepaald wallet. Dit wallet dien je zelf in te vullen. Met andere woorden: je moet het adres van je wallet intypen. Ook is het overigens mogelijk om ethereum en litecoin te kopen bij deze machines.

De machines van ATM zijn in onder andere Utrecht, Rotterdam, Hoorn, Tilburg, Enschede, Bavel, Schiphol, Eindhoven en Den Haag te vinden. Met een dergelijke machine is het een fluitje van een cent om bitcoins te kopen.

Je hoeft niet eerst je eurobiljetten bij een bank te storten en vervolgens digitaal je bitcoins te kopen. Nee, je kunt simpelweg de eurobiljetten rechtstreeks inruilen voor de digitale munten. Dat klinkt perfect, niet waar?

Volgens de geruchten is het een tijdelijke testfase van ATM. Als dit concept bij het brede publiek aanslaat, is het wellicht mogelijk dat dergelijke machines veel meer geplaatst worden. Voordat het zo ver is, moet bitcoin wel nóg meer in het straatbeeld opgenomen worden. Het is te wachten voordat je een nieuwe auto met bitcoins kunt betalen of voordat je een aanbetaling op je huis met bitcoins kunt betalen.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN