Verschillende altcoins op de markt te krijgen

Verschillende altcoins op de markt te krijgen

De Bitcoin was de eerste cryptocurrency die op de markt is uitgebracht. Hoewel deze snel in populariteit steeg, is er ook concurrentie gekomen. Het aanbod bij Bitvavo is daarom divers. Je hebt verschillende afsplitsingen van de Bitcoin, maar ook nieuw ontwikkelde valuta die jou andere mogelijkheden bieden. Deze valuta staan bekend onder de naam altcoin.

Gedecentraliseerde valuta met veel overeenkomsten

Altcoin is in feite de verzamelnaam voor alle andere cryptocurrency. De naam is namelijk ontstaan vanuit een combinatie van alternatieve bitcoin of alternatieve coin. Er zijn ongeveer 1500 verschillende currencies te verkrijgen op de markt, waarvan Bitvavo er 52 aanbiedt.

Hoewel ze allemaal van elkaar verschillen dankzij de blockchain hebben ze een ding gemeen: ze zijn stuk voor stuk gedecentraliseerd. Dit houdt in dat er geen controle is van een centrale bank of een autoriteit. De bekendste altcoins zijn Litecoin en Ethereum.

De toepassing van altcoins verschilt

Alle altcoins verschillen met een aantal dingen van elkaar. Zo zijn de algoritmes, transactiesnelheid en het aantal munten dat in omloop is verschillend. Het grootste verschil is echter de toepassing van de digitale valuta, waarbij het opstellen van smart contracts, identificatie, veilig opslaan van informatie en het doen en ontvangen van betalingen kan verschillen.

Ondanks de verschillen zijn de waarden van de altcoins gebaseerd op de prijs van de Bitcoin. Daalt de crypto koers van Bitcoin, dan zal de altcoin ook dalen.

Misbruik maken door middel van mogelijkheden

De reden dat er steeds meer altcoins op de markt verschijnen is omdat er steeds andere behoeften komen. Verschillende platforms hebben namelijk verschillende cryptocurrencies nodig om te blijven draaien.

Daarnaast wordt crowdfunding met digitale valuta ook steeds populairder, doordat er sneller en meer geld ingezameld kan worden voor het doel. Echter kan dit ook met zich meebrengen dat mensen misbruik maken van het gegeven geld.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN