Kraken houdt Tether (USDT) in Europa te midden van MiCA onzekerheden

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Cryptobeurs Kraken heeft bevestigd dat er momenteel geen plannen zijn om Tether (USDT) te delisten in Europa, ondanks eerdere berichten over een mogelijke herziening van hun tokenaanbiedingen. Dit nieuws volgt op een artikel van Bloomberg dat stelde dat Kraken “actief aan het bekijken” was welke tokens ze zouden blijven aanbieden onder de aankomende Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) van de Europese Unie.

Kraken’s bevestiging

Mark Greenberg, hoofd van activa groei en beheer bij Kraken, verduidelijkte op 18 mei in een post op X dat Kraken USDT in Europa blijft aanbieden en geen plannen heeft om het op dit moment te delisten. Greenberg benadrukte dat het bedrijf alle wettelijke vereisten zal blijven volgen, ook al zijn ze het soms oneens met bepaalde regels. “Maar de regels zijn nog niet definitief en we blijven alles doen wat we kunnen om alle relevante stablecoins aan onze Europese klanten te blijven aanbieden,” zei hij.

MiCA regelgeving en voorbereidingen

Een artikel van 17 mei van Bloomberg meldde dat Kraken “actief aan het bekijken” was hoe ze konden voldoen aan het aankomende MiCA-regelgevingskader van de Europese Unie. Marcus Hughes, wereldwijd hoofd van regelgeving strategie bij Kraken, verklaarde destijds dat het bedrijf voorbereid was op alle eventualiteiten, inclusief situaties waarin het niet haalbaar zou zijn om specifieke tokens zoals USDT te blijven aanbieden. De regels voor stablecoins onder MiCA treden op 30 juni in werking, terwijl de regels voor cryptocurrency dienstverleners zes maanden later, op 30 december, van kracht worden.

Concurrenten en marktbewegingen

Kraken’s besluit om USDT te blijven aanbieden contrasteert met acties van sommige concurrenten. OKX kondigde in maart aan dat ze USDT in Europa zouden delisten, en Binance had in september plannen aangekondigd om een soortgelijke beslissing te nemen om aan MiCA te voldoen, hoewel ze die plannen nog niet hebben uitgevoerd. Daarnaast beëindigde Kraken onlangs de ondersteuning voor de Monero privacy token (XMR) voor klanten in België en Ierland in april.

Uitbreiding van diensten in Europa

Ondanks de regulatoire uitdagingen, blijft Kraken zijn diensten in Europa uitbreiden. Recentelijk heeft de beurs registraties als virtuele activadienstverlener verkregen in Spanje en Nederland, evenals een licentie als elektronische geldinstelling in Ierland. Deze uitbreidingen onderstrepen Kraken’s inzet om zijn aanwezigheid in de Europese markt te versterken.

Kraken blijft zich aanpassen aan de veranderende regelgeving terwijl ze streven naar naleving en klanttevredenheid, wat cruciaal zal zijn voor hun toekomst in de Europese cryptomarkt.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN