Kraken waarschuwt voor traagheid van Australië in crypto-regulering

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Cryptobedrijf Kraken heeft een waarschuwing afgegeven over de traagheid van Australië met betrekking tot regelgeving, wat zekerheid zou kunnen bieden voor investeerders. De managing director van Kraken voor Australië, Jonathon Miller, merkt op dat Australiërs dol zijn op crypto, waarbij bijna één op de vier Australiërs cryptocurrencies heeft gehad, het hoogste adoptiepercentage wereldwijd. “Ondanks deze snelle omarming van blockchain-technologie, zijn we achterop geraakt om een regelgevend kader te implementeren dat digitale activa op de lange termijn zal reguleren,” aldus Miller.

Vormgeven van de regulering van digitale activiteiten

Wat betekent goede regulering eigenlijk? “Kraken werd eerder dit jaar uitgenodigd om samen te werken met andere experts uit de Australische blockchain- en digitale activabranche om een ​​reeks aanbevelingen te ontwikkelen voor hoe een regelgevend kader zou kunnen functioneren,” zei Miller. “Enkele belangrijke punten die naar voren kwamen bij de Custody and Asset Management Roundtable vormen de basis van waar Blockchain Australia voor zal pleiten terwijl we proberen een regelgevend kader te ontwikkelen dat geschikt is.

“Een van de meest frustrerende dingen voor individuele investeerders is de ongerechtvaardigde weigering van diensten door traditionele financiële spelers,” aldus Miller. “Blockchain Australia beveelt aan om een standaardkader te creëren voor banken om risico’s te beoordelen bij het omgaan met crypto-bedrijven, geïnspireerd door succesvolle modellen zoals die van Hong Kong, om meer vertrouwen en zekerheid te brengen in transacties tussen crypto- en fiatvaluta’s.”

Informatie delen en oplichting voorkomen

Om oplichting aan te pakken, moeten er betere informatie doorvoerwegen zijn tussen banken, digitale activa-uitwisselingen (zoals Kraken) en regelgevende instanties, aldus Miller. “Het vaststellen van branchewijde normen voor het voorkomen van oplichting door het gebruik van geavanceerde analyses helpt consumenten te beschermen en veiligere cryptotransacties aan te moedigen,” voegde hij eraan toe.

Duidelijke Token-taxonomie Het ontwikkelen van een duidelijke token-taxonomie om onderscheid te maken tussen verschillende soorten digitale activa zou een lange weg kunnen gaan om duidelijkheid te bieden, zodat investeerders weloverwogen beslissingen kunnen nemen in de cryptomarkt.

“Als industrie hebben we veel meer educatief werk te doen dan alleen maar te laten zien hoe je oplichting kunt vermijden,” zei Miller. “Het lanceren van uitgebreide consumenten educatieprogramma’s die alle aspecten van digitale activa bestrijken, zou niet alleen een aspiratie moeten zijn, het zou een vereiste moeten zijn voor elk cryptobedrijf.”

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN