Waarschuwing: Nep crypto-websites misleiden investeerders in Hong Kong

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Blockchain-beveiligingsexperts waarschuwen dat het moeilijk kan zijn om nep crypto-websites te detecteren, vooral voor nieuwe bezoekers.

De financiële toezichthouder van Hong Kong, de Securities and Futures Commission (SFC), heeft nepwebsites geïdentificeerd en geblokkeerd die grote lokale cryptocurrency-beurzen imiteren.

Op 4 maart heeft de SFC een officiële waarschuwing uitgegeven tegen meerdere verdachte websites die twee gelicentieerde crypto-handelsplatforms nabootsen. De online daders creëerden verschillende nepdomeinen die twee gelicentieerde beurzen in Hong Kong imiteren, waaronder OSL Digital Securities en Hash Blockchain Limited, ook bekend als HashKey.

Volgens de aankondiging heeft de SFC in totaal zes websites geblokkeerd, waaronder hskexpro.com, hskex.com, hskexs.com, hskexit.com, oslexu.com en oslint.com. De maatregelen volgden op meldingen van moeilijkheden bij het opnemen van fondsen en hoge kosten en commissies voor opnames.

Op verzoek van de SFC heeft de Hong Kong Police Force stappen ondernomen om de toegang tot de relevante websites te blokkeren.

De websites staan op de officiële crypto-alertlijst van de SFC, samen met andere nepwebsites die andere crypto-beurzen imiteren zoals MEXC. De SFC heeft eerder op 9 februari acht domeinen die MEXC imiteren op de zwarte lijst gezet.

De SFC dringt er bij investeerders op aan om handelsplatforms te verifiëren met behulp van haar openbare register van gelicentieerde personen en geregistreerde instellingen, evenals de lijst van gelicentieerde virtuele-asset-handelsplatforms voor relevante informatie over gelicentieerde entiteiten, inclusief hun officiële websites.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN