Binance stopt met Visa Debit Card diensten in Europa vanwege regelgevingsdruk

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, zal stoppen met het aanbieden van Visa Debit Card diensten in de Europese Economische Ruimte (EER) vanwege toenemende regelgevingsdruk. Dit betekent dat deze dienst niet meer beschikbaar zal zijn voor alle 27 lidstaten van de Europese Unie, evenals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Dit besluit is aangekondigd in een blogpost op 20 oktober 2023 en is medegedeeld aan de getroffen klanten via e-mail. De uitgever van de Binance Visa Debit Card, UAB “Finansines passages ‘Contis'”, zal het programma binnen de komende twee maanden beëindigen.

De Binance Visa Debit Card was populair omdat het gebruikers in staat stelde om hun cryptocurrency direct om te zetten in lokale valuta in hun Binance-accounts. Met deze fondsen konden ze goederen en diensten kopen, wat een eenvoudige brug creëerde tussen de wereld van cryptocurrency en alledaagse transacties.

Binance heeft aangegeven dat klanten in de EER hun Visa Debit Cards tot 20 december 2023 om 00:00 uur (UTC+0) kunnen blijven gebruiken. Na deze datum zullen de kaarten niet langer werken. Belangrijk is dat Binance verzekert dat de accounts van EER-gebruikers niet worden beïnvloed.

Om alternatieven te bieden aan haar gebruikers, heeft Binance haar Binance Pay-service aanbevolen. Hiermee kunnen gebruikers transacties uitvoeren met geregistreerde lokale handelaren, waardoor financiële activiteiten zonder de Visa Debit Card kunnen worden voortgezet.

Impact op gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER)

Dit besluit van Binance geldt voor alle lidstaten van de EER, waaronder Oekraïne, dat sinds februari 2022 betrokken is bij een langdurig conflict met de Russische Federatie.

Een interessante ontwikkeling is dat Binance in april 2022 de Refugee Crypto Card-service had gelanceerd om Oekraïners te helpen die door de oorlog waren ontheemd. Deze service hielp hen financiële transacties uit te voeren in EER-landen en te voorzien in hun directe financiële behoeften. Met de stopzetting van de Visa Debit Card zal ook dit programma worden beëindigd.

Dit is de laatste tegenslag voor Binance, dat wereldwijd te maken heeft met onderzoeken en licentieproblemen als gevolg van regelgeving. Bijvoorbeeld, Mastercard heeft in augustus de samenwerking met Binance beëindigd, wat heeft geleid tot de stopzetting van de kaartservices van Binance in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Binance had al te maken met onderzoeken en licentieproblemen in verschillende landen, waaronder Frankrijk en Australië. Ook in de Verenigde Staten is er een complexe juridische strijd gaande tussen Binance en de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Terwijl Binance met deze regelgevingsuitdagingen worstelt, probeert het zijn strategie aan te passen aan het veranderende landschap van cryptocurrency. Het besluit om te stoppen met Visa Debit Card-diensten in de EER lijkt een stap in die richting te zijn.

Binance’s Global Head of Operations, John Doe, heeft aangegeven dat het bedrijf toegewijd is aan het naleven van regelgeving in alle markten waarin het actief is. Dit benadrukt het belang van regelgeving in de groeiende cryptocurrency-industrie, die steeds meer onder toezicht staat van overheden en financiële autoriteiten wereldwijd.

Binance’s aanpak om regelgevingsuitdagingen te overwinnen

Hoewel Binance stopt met één dienst in de EER, onderzoekt het actief manieren om innovatieve alternatieven aan te bieden. Binance Pay is bijvoorbeeld een oplossing voor gebruikers die transacties willen uitvoeren zonder de Visa Debit Card. Het stelt gebruikers in staat om hun Binance Pay-accounts te koppelen aan hun Binance-wallets en hiermee een breed scala aan producten en diensten te betalen die worden aangeboden door geregistreerde lokale handelaren. Dit benadrukt hoe cryptocurrency-beurzen niet alleen aanpassen aan, maar ook leiden in het creëren van financiële oplossingen voor het digitale tijdperk.

Binance’s initiatieven strekken zich uit tot de bredere wereldwijde gemeenschap. Het bedrijf blijft veerkrachtig ondanks de uitdagingen en zoekt manieren om de cryptocurrency-gemeenschap te ondersteunen. Het stopzetten van de Visa Debit Card-service in de EER is slechts één hoofdstuk in het veranderende verhaal van cryptocurrency-beurzen die worstelen met regelgevingscomplexiteiten.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN