Bitvavo en de European Blockchain Convention

Bitvavo en de European Blockchain Convention

okt 24, 2023 Nieuws by Admin

Op 25 en 26 oktober wordt de European Blockchain Convention (EBC) gehouden in Fira de Barcelona, mede mogelijk gemaakt door de samenwerking en sponsoring van Bitvavo.

Barcelona transformeert voor twee dagen tot de Europese hoofdstad van blockchain. Met meer dan 5.000 deelnemers en 300 sprekers wordt dit het belangrijkste blockchain-evenement van Europa in 2023, en de grootste Europese Blockchain Conventie sinds de eerste editie in 2018.

Oprichters, CEO’s, experts uit de sector, en vertegenwoordigers van bedrijven zoals Banco Santander, BBVA en Volkswagen zullen deelnemen aan een gevarieerd programma dat verschillende onderwerpen behandelt, zoals gedecentraliseerde financiën, CBDC’s (centrale bank digitale valuta), kunstmatige intelligentie, beveiliging en de regelgeving van cryptocurrencies.

Belangrijke Rol Bitvavo in de Regulering van Crypto

Bitvavo, het toonaangevende cryptocurrency-handelsplatform in Nederland en een van de voornaamste in Europa, sponsort dit evenement en brengt partners bij elkaar om deze conventie te ondersteunen. De Nederlandse exchange is slechts een van de vele prominente spelers in de sector die hun steun verlenen aan dit belangrijke en langverwachte evenement.

De regulering van de cryptocurrency-sector stond centraal tijdens de laatste Europese Blockchain Convention in Barcelona. Deze editie vindt plaats kort na een belangrijke stap in de regulering van de cryptocurrency-markt, met de goedkeuring van de Europese verordening inzake crypto-activamarkten (MiCA) door het Europees Parlement in april van dit jaar.

Bitvavo staat achter striktere regulering en werkt aan de aanpassing aan de MiCA-regelgeving, die in juni van kracht werd. De overgang naar de nieuwe regels moet binnen 12 tot 18 maanden plaatsvinden volgens de verplichte implementatieperiode.

De nieuwe wetgeving zal betrekking hebben op crypto-activa die momenteel niet onderworpen zijn aan regulering door de bestaande financiële wetgeving en zal consumenten beter informeren over de risico’s die gepaard gaan met deze activa. De regels richten zich met name op stablecoins en platforms voor het verhandelen van cryptocurrencies, die aanvullende eisen kunnen verwachten om beleggers nog beter te beschermen. Denk hierbij aan minimale kapitaaleisen, de verplichte scheiding van klantactiva van de activa van het handelsplatform, en bewaarbeleid voor digitale valuta.

Bitvavo ondersteunt deze uitbreiding van de regulering voor crypto-activa en verwelkomt de leidende rol van de EU in het wereldwijd introduceren van regelgeving voor cryptocurrencies. Dit is bedoeld om gebruikers te beschermen, eerlijke concurrentie te waarborgen en vertrouwen in de sector op te bouwen. De Europese Bankautoriteit (EBA) zal in dit kader volgend jaar aanvullende voorschriften voorstellen, en Bitvavo zal actief bijdragen om ervoor te zorgen dat deze regelgeving evenwichtig en geschikt is.