Coinbase vs. SEC: Blijft de rechtszaak voortduren of wordt deze verworpen?

Coinbase vs. SEC: Blijft de rechtszaak voortduren of wordt deze verworpen?

okt 25, 2023 Nieuws by Admin

Te midden van een groeiende crypto-markt zetten blockchain-bedrijven hun juridische gevechten met Amerikaanse regelgevers voort. Op 24 oktober presenteerde Coinbase haar argumenten aan rechter Katherine Polk Failla van het Southern District van New York, waarin ze pleitte voor het seponeren van de aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Coinbase, een van de toonaangevende crypto-beurzen, betoogt dat de tokens geen effecten zijn en dat de SEC haar bevoegdheden overschrijdt. Ze beweren dat de SEC probeert haar regelgevende jurisdictie uit te breiden zonder goedkeuring van het Congres.

De SEC startte oorspronkelijk in juni 2023 juridische procedures tegen zowel Binance als Coinbase. In reactie hierop heeft Coinbase’s juridisch directeur een verzoek ingediend om de zaak te laten vallen en heeft gehoopt op duidelijkere regels van Amerikaanse toezichthouders voor blockchain-bedrijven.

Coinbase stelt dat veel activa, waaronder crypto-assets, niet automatisch als effecten moeten worden beschouwd, tenzij ze bepaalde contractuele rechten verschaffen die gekoppeld zijn aan toekomstige winsten of activa van een bedrijf. De classificatie van digitale activa als effecten is een sleutelelement in de juridische strijd met de SEC, omdat dit bepaalt of Coinbase eerder bij de toezichthouder geregistreerd had moeten zijn.

Hoewel rechter Katherine Polk Failla binnenkort een beslissing zou kunnen nemen over het verzoek om seponering, zijn sommige waarnemers sceptisch over de kans van slagen van dit verzoek. De uitkomst van dit juridische gevecht zal een belangrijke impact hebben op de regelgeving voor crypto-bedrijven en de bredere crypto-markt.