Coinbase reageert op goedkeuring Bitcoin ETFs

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Coinbase beschouwt de goedkeuring van spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs) in de VS als een “historisch moment”, dat de weg vrijmaakt voor de uitbreiding van de digitale activa-economie.

In een blogpost verklaarde de grootste cryptocurrency-beurs van Amerika dat de nieuwe producten gediversifieerde groepen nieuwe investeerders zouden ontsluiten om langetermijngroei en productinnovatie te bevorderen.

Een historisch moment

Op 10 januari zette de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) na jaren van wachten een einde aan de goedkeuring van spot Bitcoin ETFs door de eerste golf van ETFs goed te keuren voor handel op nationale effectenbeurzen zoals de New York Stock Exchange (NYSE), Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

De lijst omvat ETFs van meer dan een dozijn vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, Ark Invest/21Shares, Grayscale, WisdomTree, VanEck, Bitwise, Valkyrie, Invesco/Galaxy, Fidelity, Hashdex, en Franklin Templeton.

Coinbase gelooft dat de goedkeuringen investeerders toegang zullen geven tot spot crypto in een vertrouwd en gereguleerd product en de weg zullen banen voor een nieuwe golf van adoptie, mogelijk gemaakt door ’s werelds grootste vermogensbeheerders.

“De goedkeuring van vandaag is de nieuwste stap in een wereldwijde verschuiving naar digitale activa die de updates van het financiële systeem zelf stimuleert. Crypto is hier om te blijven, en spot bitcoin ETFs zullen de crypto-adoptie verder uitbreiden,” verklaarde de crypto-beurs.

De grootste ondersteuning voor crypto

Een meerderheid van het kapitaal van Amerikaanse huishoudens heeft jarenlang geen directe weg gehad naar spot crypto-investeringen, ondanks de vraag van investeerders. Volgens gegevens van de Digital Assets Council of Financial Professionals legde Coinbase uit dat ongeveer de helft van de Amerikaanse financieel adviseurs bitcoin (BTC) bezit, maar slechts 12% beveelt het digitale activum aan bij hun klanten.

De belangrijkste reden voor dit probleem was het ontbreken van een ETF. Dit is echter veranderd met de goedkeuring van de spot Bitcoin-fondsen.

Coinbase merkte op dat de goedgekeurde producten de “grootste ondersteuning” van crypto zijn door vermogensbeheerders tot nu toe, en voegde eraan toe dat “ze verschillende manieren zien waarop crypto hun klanten ten goede kan komen, van dienen als een veilige haven wanneer onrust de traditionele financiële markten treft tot het bieden van portefeuillediversificatie, tot het tegengaan van de effecten van expansief fiscaal en monetair beleid.”

Hoewel de impact van de beslissing van de SEC op de markten en het financiële systeem tijd kan kosten om te materialiseren, zal de goedkeuringsdatum worden beschouwd als een cruciaal moment in de evolutie van crypto over een paar jaar.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN