Floki beschuldigt Bitget van misleidende handelspraktijken!

Floki beschuldigt Bitget van misleidende handelspraktijken!

nov 2, 2023 Nieuws by Admin

De wereld van crypto en blockchain is opnieuw het toneel van controverse, ditmaal met beschuldigingen van bedrieglijke handelspraktijken door de bekende memecoin Floki aan het adres van de Bitget-uitwisseling. Floki beweert dat Bitget niet alleen een nep-token heeft genoteerd, maar ook dubieuze handelsactiviteiten heeft ontplooid, wat tot financiële verliezen voor nietsvermoedende investeerders heeft geleid.

De strijd tussen Floki en Bitget

De situatie is complex en vereist een diepere analyse om de waarheid te achterhalen. Hier is een samenvatting van wat er is gebeurd.

Op 18 oktober kondigde Floki via hun officiële communicatiekanaal (voorheen Twitter) aan dat ze van plan waren een nieuw protocol te lanceren dat de creatie van tokens zou vergemakkelijken. Floki beweerde dat de tokenisatiesector triljoenen dollars waard was en met het TokenFi (TOKEN) -project wilden ze een deel van deze lucratieve markt veroveren. Na de aankondiging van het project volgde een stemming onder de leden van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), waarbij een meerderheid haar goedkeuring gaf.

Op 31 oktober kwam de Bitget-uitwisseling echter met een krachtige beschuldiging.

Voordat TOKEN echter werd genoteerd, stelde Floki de voorwaarde dat goedkeuring van de leden van hun eigen DAO nodig was. Hierdoor verzocht Floki alle samenwerkende uitwisselingen om een week te wachten voordat ze de nieuwe notering zouden lanceren.

Het schandaal ontstond toen Bitget vermoedelijk een nep-TokenFi noteerde, 12 minuten voordat de officiële handel op de blockchain van start ging, zoals bleek uit de tijdstippen van publicatie op beide platforms. In een poging om investeerders te beschermen, benadrukte Floki gedurende de dag herhaaldelijk dat geen enkele uitwisseling de goedkeuring had gekregen om in TokenFi te handelen. Deze waarschuwingen kregen aanzienlijke aandacht, met bijna 300.000 weergaven op Twitter.

Desondanks lijken deze waarschuwingen niet afdoende te zijn geweest, omdat veel handelaren ondanks de bezorgdheid begonnen te handelen in het nep-token dat door Bitget was genoteerd. Binnen 48 uur bereikte het handelsvolume op het platform maar liefst 50 miljoen dollar. De kwestie blijft zich ontwikkelen en werpt vragen op over de integriteit en verantwoordelijkheid van crypto-uitwisselingen en projecten in deze snel evoluerende ruimte.