Justin Sun exchange Poloniex gehackt voorminstens $125 Miljoen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Justin Sun, de eigenaar van Poloniex, heeft aangekondigd dat de beurs samenwerkt met andere crypto-uitwisselingen om de gestolen fondsen, die meer dan $125 miljoen bedragen, terug te vorderen.

De hack bij Poloniex, eigendom van Justin Sun, heeft geresulteerd in de diefstal van meer dan $126 miljoen aan crypto-activa uit een van de portefeuilles van de beurs. Blockchain-beveiligingsbedrijf Peckshield ontdekte de verdachte overdrachten, waarbij portefeuille “Poloniex 4” naar de hacker’s portefeuille ETH, TRON, de stablecoins USDT en TUSD, en meme-tokens zoals PEPE, FLOKI en SHIB overdroeg. Aanvullende blockchain-gegevens van Arkham Intelligence laten zien dat ook meer dan 288 miljoen aan Tron’s inheemse token TRX en 865 Bitcoin werden buitgemaakt.

Bij nader onderzoek van de hacker’s activiteit blijkt dat nadat activa naar een van zijn portefeuilles zijn gestuurd, ze vervolgens naar een tweede portefeuille worden overgeboekt, waarna de activa voornamelijk worden omgezet in USDC met behulp van de swap-functie van MetaMask.

In één geval lijkt de hacker echter een fout te hebben gemaakt, waarbij $2,5 miljoen aan gestolen Golem-tokens (GLM) naar het tokencontract werd gestuurd in plaats van naar de secundaire adressen onder hun controle, wat onherstelbaar lijkt.

Het klanten ondersteuningsaccount van Poloniex meldde in eerste instantie dat de portefeuille was uitgeschakeld voor onderhoud. Na het incident tweette Justin Sun dat de beurs momenteel het hack-incident bij Poloniex onderzoekt. Hij benadrukte dat de beurs een gezonde financiële positie handhaaft en de getroffen fondsen zal vergoeden. Daarnaast verklaarde Sun dat Poloniex samenwerkt met andere beurzen om de teruggave van de gestolen fondsen te vergemakkelijken.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN