Het failliete crypto-uitleenplatform Genesis heeft cryptocurrency beurs Gemini aangeklaagd om $689 miljoen terug te vorderen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Genesis beweert dat Gemini, eigendom van de Winklevoss-tweeling, aanzienlijke opnames deed voordat Genesis faillissement aanvroeg, wat resulteerde in een “bankrun”, volgens CoinDesk. De rechtszaak stelt dat Gemini “preferentiële overdrachten” van ongeveer $689.302.000 van Genesis maakte, ten koste van andere crediteuren, en verzoekt de rechtbank om deze onrechtvaardigheid te corrigeren.

Sinds het instorten van de cryptocurrencybeurs FTX, geleid door voormalig CEO Sam Bankman-Fried, zijn Genesis en Gemini betrokken bij een publieke en juridische strijd. Genesis vroeg in januari faillissement aan.

Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Genesis, werd in juli door Gemini aangeklaagd wegens beschuldigingen die DCG “lasterlijk” en een “publiciteitsstunt” noemde. In september klaagde Genesis DCG aan voor de terugbetaling van meerdere leningen van meer dan $600 miljoen.

Gemini spande in oktober een rechtszaak aan tegen Genesis met betrekking tot 60 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ter waarde van ongeveer $1,6 miljard. Ironisch genoeg moeten Gemini, Genesis en DCG omgaan met een rechtszaak die de procureur-generaal van New York tegen hen heeft aangespannen.

De onrust in de wereld van crypto blijft voortduren. Woensdag kondigde Binance-oprichter Changpeng Zhao (CZ) aan dat hij zal aftreden als CEO van ’s werelds grootste cryptocurrencybeurs, nadat hij schuldig pleitte aan federale aanklachten en akkoord ging met het betalen van $4,3 miljard aan boetes. Binance Holdings Limited (Binance) heeft schuld bekend en gaat akkoord met het betalen van meer dan $4 miljard om het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar overtredingen op te lossen.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN