Oprichter Bitzlato bekent schuld in illegaal transport van honderden miljoenen

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Nieuws

Anatoly Legkodymov, de voormalige CEO en oprichter van Bitzlato, heeft recentelijk toegegeven een cruciale rol te hebben gespeeld in het illegaal verplaatsen van aanzienlijke geldbedragen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft onthuld dat hij betrokken was bij het opereren van een ongelicenseerd geldtransportbedrijf. Deze stelden de activiteiten van zijn platform in een duister daglicht plaatst.

Bitzlato, dat gebrekkige Know-Your-Customer (KYC) procedures hanteerde, fungeerde als een veilige haven voor criminele kapitalen. Legkodymov faciliteerde meer dan 700 miljoen dollar aan crypto-transacties met Hydra Market, een drugsbazaar die in april 2022 werd gesloten.

“Bitzlato was de belangrijkste speler in crypto-transacties met Hydra Market, een online marktplaats voor drugs, gestolen financiële informatie, identiteitsfraude en witwassen,” verklaarde het ministerie van Justitie.

Arrestatie Legkodymov

Legkodymov werd in januari gearresteerd wegens beschuldigingen van witwassen van geld via zijn beursplatform. Zijn schuldbekentenis bevestigt dat hij wist dat Bitzlato werd gebruikt voor dubieuze doeleinden. Het platform voerde lakse controles uit, wat criminelen de ruimte gaf om geld door te sluizen.

“De verdediging ging wellicht uit van een veilige positie in het buitenland,” meldde het ministerie van Justitie. Echter, als onderdeel van een overeenkomst met de autoriteiten, stemde Legkodymov in met de ontbinding van Bitzlato en gaf zijn claim op 23 miljoen dollar aan platformactiva op.

De bekentenis van Legkodymov werpt een schaduw op de duistere praktijken die plaatsvonden onder de schijnbaar legitieme dekmantel van Bitzlato, waarbij de impact op de wereld van cryptocurrencies en de handhaving van regelgeving in de sector nadrukkelijk naar voren komt.

BCF Theme door aThemeArt - Met trots aangedreven door WordPress.
TERUG NAAR BOVEN